HELSINGIN ASTANGA JOOGAKOULU |  Astanga  |  Ayurveda  |  Linkit  |  FAQ   |  Joogakauppa
Petri Räisänen
R Sharath
Juha Javanainen
Sri K. Pattabhi Jois
Keskusta - Annankatu
    mysore- ja tasoryhmäopetus (2.krs)
    ayurveda- ja joogaterapia (alak.)

Kallio - Kolmas linja
    henkilökohtainen opetus


HELSINKI lähialueet
    ja muut astanga-joogaryhmät

Ayurveda

on vanhin tunnettu terveydenhoitojärjestelmä. Se juontaa juurensa Intiaan yli viiden tuhannen vuoden taakse. Nykytietämyksen mukaan se on vanhin säilynyt ja yhä käytössä oleva terveydenhoitojärjestelmä ja on pohjana monille muille järjestelmille. Ayurveda tarkoittaa tietoa terveydestä (ayus=terveys veda=tieto).

Keinoja tasapainon saavuttamiseksi ja siinä pysymiseksi

Ayurvedassa käytetään mm. ruokavaliota, päivä- ja vuodenaikarytmiä, yrttivalmisteita, meditaatiota ja joogaa sekä puhdistavia hoitoja kuona-aineiden poistamiseksi kehosta. Epätasapainotilan määrityksessä käytetään apuna pulssinluentaa. Ayurvedan mukaan pulssissa kulkee informaatio koko kehon toiminnasta ja tilasta. Pulssinluennan perusteella annetaan yksilöllisiä, yksinkertaisia ohjeita ruokavaliosta, päivärytmistä, yrttivalmisteiden käytöstä, erilaisista hoitotavoista jne.

Luonnonmukaiset menetelmät
- Kaikki Ayurvedan menetelmät ovat luonnonmukaisia.
- Kehon ja mielen kokonaisuus otetaan hoidoissa aina huomioon.
- Ruokavalio on tärkeä osa hoitoa, se määräytyy
a) vuodenajan, b) kehotyypin, c) epätasapainotilan ja d) ruoansulatustehon mukaan.

Ayurveda kurssit

Ayurvedinen konsultaatio auttaa ymmärtämään eri tekijöiden vaikutusta terveydentilaan. Ayurvedan mukaan pulssi ei ole pelkästään veren virtausta ja sydämen sykettä. Pulssi sisältää informaatiota koko kehosta. Sen avulla määritellään kehon tasapainotila; mikä on sen luontainen tasapainotila/nykyinen tila.
Pulssin pintataso muuttuu jatkuvasti, mutta sieltä saadaan selville henkilön piirteet. Syvemmillä tasoilla näkyvät erilaisuudet, epätasapainotilat ja niiden syvyydet, häiriön laatu, onko se syntynyt äsken vai pidempiaikainen, vaikutukset muualle kehoon jne. Pulssin perusteella voidaan selvittää, mistä häiriöt ovat peräisin.

HYÖTY

Pulssiluennan perusteella annetaan yksilöllisiä ohjeita sopivasta ruokavaliosta ja päivärytmistä sekä annetaan ohjeita ayurvedisten tuotteiden ja hoitojen käytöstä. Alkuvaiheessa havaittu epätasapaino on helpompi korjata kuin jo sairauden asteelle edennyt. Epätasapainon korjaaminen sen alkuvaiheessa estää sen etenemisen sairauden asteelle. Tätä voidaan kutsua myös ennaltaehkäisyksi.

Pulssinluennan sisältävä ayurvedinen terveyskonsultaatio antaa valmiudet omatoimiseen terveyden vahvistamiseen siltä pohjalta mitkä ovat oman kehosi, elämäntapasi ja jopa elämänasenteesi vahvuudet ja heikkoudet.

Ayurvedista konsultaatiota suositellaan otettavaksi 1-2 kertaa vuodessa.

Vastaanotto: Kavita Gupta

 •   Kavita Gupta on intialainen ja suorittanut lääketieteen tutkinnon Ayurvedasta (puhuu suomea ja englantia). Kavita on valmistunut Jamnagarin Yliopistosta (opinnot vv. 1994-2001) ja erikoistunut hammaskirurgiaan. Kavita on työskennellyt RSS:n Ayurveda-sairaalassa 2000-2001, ja pitänyt omaa klinikkaa Intiassa 09/2001- 02/2004 ja 2006, minkä jälkeen hän on muuttanut Suomeen.

 •   Kavita antaa Joogakoululla henkilökohtaisia terveyskonsultaatioita ja opettaa Ayurveda-kursseja.

  - Peruskonsultaatio 45 min
  sisältäen pulssiluennan ja terveysohjeet - 50 €

  - Terveydenhoitokäynti 90 min sisältäen edellisen lisäksi ohjeet fyysisten ja
  psyykkisten vaivojen hoitoon - 90 €.

  Ajanvaraus:
  arkisin puh. 045 110 1011, email kavita.navneet (at) gmail.com

  Paikka
  : Annankatu 29 B, sisäpiha - 1 krs

info [at] astanga.fi | Annankatu 29 | 00100 Helsinki | 09 870 2921